Nieuwe koeltoren of renovatie?

CTSNL denkt niet meteen aan een nieuwe koeltoren als een klant zich meldt met een probleem. We kijken of het probleem verholpen kan worden door bijvoorbeeld het binnenwerk van de koeltoren gedeeltelijk of geheel te vernieuwen.

In veel gevallen is een dergelijke koeltorenrevisie prijstechnisch interessant aangezien de fundatie en het externe leidingsysteem van de koeltoren intact blijven. En wat te denken van tijdsvertaging ten gevolge van sloop en nieuwbouwplanning.

Bij koeltorenrenovatie is er meestal sprake van een sterk verbeterd waterverdeelsysteem (PVC, ABS, RVS) met meerdere (bijv. vervuilingsongevoelige) sproeiers, nieuwe hoogefficiënte koelpakketten en druppelvangers en indien nodig nieuwe RVS-ondersteuningsconstructies. En de mogelijk zinvolle toepassing van valwaterdempingsmatten voor geluidreductie.

Soms gaat een renovatie zover dat de bestaande koeltoren helemaal wordt gestript zodat alleen de omkasting overblijft. Vervolgens wordt de koeltoren weer in zijn geheel opgebouwd volgens de laatste stand der techniek.

Dit levert meestal een betere thermische performance van de koeltoren, een lager energieverbruik van koelwaterpomp en koeltorenventilator en een gereduceerd geluidsniveau.

Natuurlijk levert CTSNL indien door u gewenst ook graag een nieuwe koeltoren op maat, in een polyester-RVS-kwaliteit!